Семейни стаи - да дарим повече прегръдки на недоносените бебета

Необходима сума
30000 лв.
набрани 9535 лв. до момента
31% Complete

Защо изграждаме семейни стаи в неонатологичните отделения в страната?

Защото знаем колко е важно за всеки родител да бъде близо до бебето си, когато то се бори за живота си. Защото самите ние сме майки, родили преждевременно и помним чувството да сме разделени от децата си месеци наред. Защото всяко бебе заслужава възможността да бъде в прегръдките на мама и татко, докато порасне достатъчно, за да напусне болничното отделение. Съвременната наука доказва недвусмислено значителните ползи за недоносените бебета да бъдат гушкани:

  • стабилизиране на сърдечния ритъм и дишането;
  • по-добро развитие на мозъка;
  • по-ефективна терморегулация;
  • по-спокоен сън;
  • по-добро развитие в първите 24 месеца от живота;
  • по-ниски нива на стрес;
  • облекчаване на болката и физическия дискомфорт.

 

 

 

Кои са болниците, в които вече сме изградили семейни стаи?

До този момент с подкрепата на дарители и корпоративни партньори успяхме да изградим семейни стаи в отделенията в Майчин дом - София, СБАЛ по детски болести „проф. д-р Иван Митев“ ЕАД София и Велико Търново (благодарение на “Тройка на разсъмване” и “Повече българчета за България”), а след това Пловдив, Сливен и Русе. Спомогнахме и за сформиране на кът за кенгуру грижи и кърмене в новата семейна стая в отделението в Бургас. Следващите стаи планираме да бъдат в Стара Загора, Търговище, Пазарджик и Трета градска болница в София.

Надяваме се, че с ваша подкрепа ще успеем да разкрием все по-голям брой стаи и в останалите отделения в страната, защото всяко бебе от всяка точка на България заслужава да бъде максимално близо до своето семейство.Стойността на една семейна стая се определя в зависимост от нуждите на отделението.
Нашите усилия в посока семейно-ориентирана грижа, обаче не свършват само с изграждането на семейни стаи. От създаването си активно работим в посока повече информираност на родителите, както и съвместна работа със здравните експерти, относно изключителните ползи, които методът кожа-до-кожа носи за бебетата, но и за техните семейства. По инициатива на фондацията, за втора поредна година беше отбелязан Световния ден на кенгуру-грижата, в който взеха участие десетки отделения от цялата страна. Все повече усилия влагаме и в работата на нашите специалисти по ранно детско развитие, които да подкрепят медицинските екипи на терен в болницата, за да може повече бебета да получат така ценната кенгуру-грижа. За да продължим усилията си в тази посока, се нуждаем от Вашата подкрепа.

Име и фамилия Общо Последни Начин на плащане
Анонимен дарител 100 лв. 100 лв. Byorder
Анонимен дарител 20 лв. 20 лв. Byorder
Анонимен дарител 800 лв. 800 лв. Byorder
Анонимен дарител 50 лв. 50 лв. Byorder
Полина Ангелова-Дянкова 530 лв. 530 лв. Byorder
Няма намерени данни, отговарящи на Вашето запитване.

Семейни стаи - да дарим повече прегръдки на недоносените бебета

Необходима сума
30000 лв.
набрани 9535 лв. до момента
31% Complete

Подкрепи недоносените бебета сега!
Избери от 3 активни кампании.

Подкрепяме недоносените деца и техните семейства. Усилията ни са фокусирани към осигуряване на комплексна подкрепа за най-малките и уязвими пациенти - от раждането им, през престоя в болница, до грижата след изписването. Избери каузата, която смяташ за най-важна!
Медицинска апаратура

Медицинска апаратура

Липсата на апаратура може да застраши живота на бебето
Семейни стаи в болниците

Семейни стаи в болниците

Защото бебето има нужда от своите родители
Семеен Център Малки чудеса

Семеен Център “Малки чудеса”

Защото всяко бебе има право да развие пълния си потенциал

Онлайн платформа "Големи чудеса за малките герои" | Кампания на фондация "Нашите недоносени деца" 2018

Back to Top